Wat is een echo?

Een echo is een veilige methode om je kindje al tijdens de zwangerschap in beeld te brengen. Volledig pijnloos en zonder risico voor moeder en kind. Je kunt dus gerust meerdere echo’s laten maken.

Bij het maken van een echo worden geluidsgolven het lichaam ingestuurd. Deze golven “botsen” als het ware tegen een object (de baby). Hierdoor worden ze teruggekaatst naar de camera. De computer maakt hier vervolgens beeld van. Vaak zijn wij in staat mooie beelden te maken van de baby, mede door de moderne apparatuur waar wij mee werken. Er zijn echter een aantal factoren die niet zijn te be├»nvloeden, die mede de kwaliteit van de beelden bepalen. Dit is de hoeveelheid vruchtwater, de ligging van de baby, de beweeglijkheid van de baby en je eigen lichaamsbouw.
De echo’s worden uitgevoerd met een Samsung WS80A-Elite. Dit is het nieuwste van het nieuwste model op echo gebied. Dit echoapparaat voldoet volledig aan de gestelde eisen. Er is een groot lcd-scherm, waarop iedereen gemakkelijk de echobeelden mee kan kijken

Er zijn verschillende soorten echo’s: